Udskriv
Min rejse side - gå til forsiden
SENESTE REJSER:

Australien - nov 2023

England - nov 2023

Italien - okt 2023

San Marino - okt 2023

Israel - sep 2023

Beograd - sep 2023

Stockholm - juli 2023

Gdansk - juli 2023

KOMMENDE REJSER:

Thailand - feb 2024

Laos - feb 2024

Cambodia - feb 2024

Bilbao - mar 2024

Færøerne - april 2024

Berlin - juli 2024

Portugal - juli 2024

Bedste Storbyer

 
En liste over mine favorit storbyer.. Nogle ville måske kalde mig småtosset over hverken at have London eller New York med. Men 2 regnvejrsdage i november måned i NY var altså ikke nok til at placere den på listen (men er da klar på at give den en chance til..). London kommer ikke med pga. af prisniveauet - alt er dårlig value for money..ikke mindst indkvarteringen.

Her er mit bud: 

5) Barcelona
Efter nu et par ophold i Barcelona kan jeg ikke længere forsvare at holde byen udenfor min top-5 liste. Med et klima der er yderst tiltalende 9 måneder om året, en størrelse der gør det overskueligt og en masse seværdigheder en den svær at komme uden om. Dertil kommer en masse udflugtsmuligheder i umiddelbar nærhed af byen og en strand du kan gå til fra bymidten! Endelig har byen Europas mest imponerende fodboldstadion – hvor det at opleve en Barcelona kamp må være et must for alle (fodboldinteresseret eller ej).
 
4) Paris
Byernes By fortjener en plads på min Top-5. Der er masse af se og masser af flotte bygninger i hele bybilledet.. Især området omkring Sacré Cour og Latiner kvarteret er super charmerende.. Har været i Paris flere gange - og forhåbentlig ikke for sidste..
 
3) Bangkok
 
 
2) Cape Town
I meget tæt opløb om 1. pladsen må Cape Town "nøjes" med 2. pladsen. For mig er det livet omkring Waterfront med de mange caféer og restauranter, samt de åbne og venlige sydafrikanere der gør, at byen er tæt på at toppe min liste. Table Mountain ligger flot i baggrunden og fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over byen og de flotte strande. Endelig kan man nemt tilbringe mere end en uge på forskellige dagsture fra Cape Town.
 
1) Sydney
På mange måder minder byen om så mange andre.. Men når du ser Operahuset, hvad enten du kommer fra bymidten eller den botaniske have, så sker der noget med en.. Smilet sætter sig automatisk på dit ansigt ved synet (og det er ikke kun 1. gang du ser det, at det sker!). Hele området omkring Circular Quay med Operahuset, Harbour Brigde og de mange mennekser gør det bare til et perfekt sted at sætte sig ned og nyde livet.. Endelig er nattelivet, strandene og hele den australske laid-back mentalitet med til at give Sydney 1. pladsen.